Новини


Семінар на тему «Профілактика узалежнень і співузалежнень»

Узалежнення від алкоголю, наркотиків, комп’ютерних ігор є актуальною проблемою серед дітей та молоді в Україні. Алкоголізм та інші залежності руйнують людські життя і здоров'я, приносять горе в сім'ї, залишають сиротами дітей.

Як допомогти узалежненим та співузалежненим – над цими питаннями мали нагоду роздумати Сестри Служебниці під час дводенного семінару, який провела у Провінційному домі у Львові психотерапевт п. Марина Манєвська 7-8 жовтня 2016 року. Пані Марина поділилася великим досвідом праці у спільноті Анонімних Алкоголіків.

Алкоголізм і наркоманія стоять на 5-6 місці по смертності та важкості лікування, а співузалежнення - на 2 місці. Пані Марина розповіла про головні симптоми хвороби алкоголізму, такі як заперечення, спротив, обман, догоджування, маніпуляція, компульсивна поведінка та інші. Співузалежнені особи - члени сім’ї, сусіди, друзі, часто своєю надмірною турботою та втручанням перешкоджають узалеженому дійти до «дна», щоб побачити свою проблему. Тільки досягнувши «дна», алкоголік може змінитися.


© 2015.Усі права застережено