Новини


Спільна коляда для переселенців із Донецька

16 січня спільнота донеччан-переселенців, вірних УГКЦ, зібралися на спільну коляду. Духовний захід організувала Голова Катехитичної Комісії Донецького екзархату с. Єроніма Вовчак. Понад 40 осіб, які на даний час проживають на Львівщині і Тернопільщині, зустрілися в реколекційному домі Отців Редемптористів у Львові, щоб розділити радість Різдва Христового, поколядувати і подякувати Богові за опіку і допомогу в минулому році.

Розпочалася зустріч Божественною Літургією, яку відслужив о. Роман Вовк, священик Донецького екзархату. Отець Роман поділився своїми роздумами про Рік Божого Милосердя, після чого відбулося обговорення даної теми і продовжилася зустріч колядою, вертепом, спільною трапезою, включно з традиційною кутею і пампушками.

Радіючи з можливості спільного перебування, донеччани не забули і свого Правлячого Екзарха Владику Степана Менька та інших членів спільноти, які не змогли взяти участь у цьому заході. Тому їх привітали і заколядували за допомогою мобільного зв’язку.

Дякували Богові і молилися також за наших Захисників, завдяки яким живемо під мирним небом, і які захищають територію, яку, в силу обставин, ці люди змушені були покинути. Такі спільні зустрічі є великою радістю і потребою для наших вірних, переселенців з окупованих територій. За їхніми словами, це дає змогу зберегти духовну спільноту і зростати у вірі і вдячності Богові і людям за любов і милосердя, як також – силу зносити випробування теперішнього часу.

с. Єроніма Вовчак, СНДМ













Презентація заходів, організованих Катехитичною Комісією Донецького екзархату УГКЦ у 2015 році.



© 2015.Усі права застережено