Новини


Різдвяний фестиваль у Надвірні

30-31 січня 2016 року в Надвірній було справжнє свято. З ініціативи Сестер Служебниць, при співучасті міської та районної влади, в рамках Всеукраїнського різдвяного фестивалю «На Рождество», вперше проходив Різдвяний молодіжний фестиваль-конкурс «Ой, радуйся, земле!», у якому взяли участь понад 30 солістів, ансамблів, хорів та вертепів. Учасниками були діти до 13 років, підлітки від 14 до 17 років та молодь віком 18-25 років.

Метою проведення Різдвяного молодіжного фестивалю-конкурсу «Ой, радуйся, земле!» є возвеличення Новонародженого Божого Сина колядками, щедрівками, вертепами та різдвяними дійствами, сприяння розвитку юних талантів, створення святкової різдвяної атмосфери. Підготовкою та проведенням фестивалю-конкурсу займався оргкомітет, який очолила сестра Єремія Іванишин.

У фестивалі-конкурсі брали участь юні мешканці міста Надвірна та Надвірнянського району, міста Івано-Франківська, села Брошнів Рожнятівського району. Учасників фестивалю-конкурсу оцінювало компетентне журі під головуванням заслуженого журналіста України, поета-пісняра, директора Івано-Франківської Обласної Державної Телерадіокомпанії «Карпати» Богдана Кучера.

Володарем гран-прі став фольклорний колектив «Зернятко» Фитьківської загальноосвітньої школи із музично-поетичною композицією «Йдемо від хати до хати - щирою колядкою, зерном засівати». Жоден учасник фестивалю-конкурсу не лишився без нагороди. Тих, які не отримали призових місць, журі нагородило різними номінаціями, що найбільш відповідали їхньому стилю виконання, авторським здібностям, творчому підходу у відтворенні української автентичної та звичаєвої культури.

На закінчення гала концерту із заключним словом виступила голова оргкомітету сестра Єремія Іванишин, яка подякувала всім, хто спричинився до організації та проведення даного заходу, а також заохотила всіх присутніх у залі нести вогник фестивалю-конкурсу до своїх домівок, до друзів та знайомих, прославляти Новонародженого Божого Сина, зробити для Нього місце у своєму серці й прийняти від Нього щедре благословення.

Віримо, що з Божого Провидіння Різдвяний молодіжний фестиваль-конкурс «Ой, радуйся, земле!» стане традиційним і розширить свої границі.

с. Єремія Іванишин, СНДМ


© 2015.Усі права застережено