Новини


Облечини кандидаток

21 серпня 2016 року у Новіціятському домі Божого Провидіння у Жовкві відбулася урочистість Облечин кандидаток Анни Дмитрик і Уляни Гриньків. Божественну Літургію і Обряд Облечин звершив духівник новіціяту о. Матей Химинець, ЧСВВ.

На урочистість прибули численні гості – с. Тереза Слота, Генеральна Настоятелька, с. Боніфатія Дяків, Провінційна Настоятелька, с. Марта Козак, Генеральна Заступниця, та інші сестри.

Перед початком Божественної Літургії кандидатки Анна і Уляна, заквітчані та вбрані у барвисті українські строї, отримали благословення мощами Блаженної Йосафати з рук Генеральної Настоятельки.

Обряд Облечин розпочався мелодійним співом тропаря. Кандидатки Анна і Уляна, віддавши глибокий поклін ГНІХ в Пресвятій Євхаристії, клякнули перед престолом. На запитання о. Матея: «Чого ви, Сестри, бажаєте, приступивши тут до престола цього?», вони відповіли, що бажають і просять одежі новичок у Згромадженні Сестер Служебниць Непорочної Діви Марії та хочуть якнайкраще відправити новіціят.

Під час Обряду Облечин кандидатки Анна Дмитрик і Уляна Гриньків отримали нові імена - с. Марія і с. Йоанна, чернечий одяг, Святе Письмо та вервиці.

Отець Матей під час проповіді поділився роздумами про значення монашого одягу, який є великою проповіддю для оточуючих. Для світу чернечий габіт є пригадкою, кому богопосвячена особа належить. Також Монаший одяг є для служіння, щоб іти там, де найбільша потреба.


Після Літургії з привітальним словом до новооблечених новичок звернулася Генеральна Настоятелька. «Ви прийняли одяг новичок як доказ того, що, на взір Пречистої Діви Марії, ви почули Божий голос і відповіли Христові: «Так». Новіціят є духовною колискою, де ви будете плекати своє серце, розпалюватися вогнем Святого Духа та закладати міцний фундамент богопосвяченого життя, - підкреслила Мати Генеральна і заохотила новичок с. Марію і с. Йоанну відважно слідувати за Христом дорогою богопосвяченого життя.

Провінційна Настоятелька с. Боніфатія Дяків побажала новичкам бути добрими робітниками у Христовому винограднику, а також завжди міцно тримати руку Христа.


© 2015.Усі права застережено