Новини


День Катехита у Лондонській катедрі

Останню неділю вересня наша Церква призначила для святкування Дня катехита. Катехити – це люди, які своїм служінням допомагають дітям, молоді, дорослим та всім іншим знайти дорогу до Бога, пізнати Бога, привести до Нього, щоб з’єднатись і жити з Ним. Це можуть бути як богопосвячені особи так і миряни, які свій час, таланти, досвід та вміння присвячують цій справі, до якої закликає Сам Господь, який звертається до своїх апостолів: «Ідіть та зробіть учнями всі народи…»

25 вересня 2016 року в нашій катедрі Пресвятої Родини в Лондоні восьмеро катехиток отримали канонічну місію та Архиєрейське благословення Преосвященнішого Владики Гліба Лончини на 2016-2017 навчальний рік. По завершенні Божественної Літургії Владика Гліб просив у молитві «духа мудрості і розуміння» для тих, які будуть сповняти святу Божу волю, та щоб «вчинити їх дітьми світла, щоб приносили плоди добрих діл».

У свою чергу катехити виявили свою готовість «виконувати обов’язки, які вимагає служіння для зросту віри в тих» до кого їх буде послано. А також пообіцяли «бачити Христа в кожній людині та нести Слово Боже дітям, молоді та дорослим, бути прикладом у молитві та дотримуванні Божих заповідей та брати постійну участь в Таїнствах Покаяння та Євхаристії».

Від усієї нашої церковної спільноти ВІТАЄМО наших катехиток з їх святом, а саме:

с. Бернадету Ярославцеву, СНДМ та Олександру Кенна-Токарську – катехиток дітей, які готуються до Першої Сповіді та Урочистого Святого Причастя,

Олену Оленчук та Галину Білинську – катехиток для дошкільнят,

Марію Соловій – катехитку для дітей, які вже відбули Першу Сповідь,

Марію Бурак – катехитку для групи підлітків,

с. Ірину Хомин – катехитку для батьків всіх дітей Школи Ісуса,

Мирославу Гутник – катехитку для спільноти Вервиці.

Щедрого Божого благословення усім Вам та плідної праці на ниві Христовій!

с. Бернадета Ярославцева, СНДМ


© 2015.Усі права застережено