Новини


Урочисте Святе Причастя в Лондонській Катедрі

У неділю 29 травня 2016 року наша катедра Пресвятої Родини в Лондоні світилася не тільки від прикрас, а насамперед, від щастя. День перед тим двадцять шестеро дітей вперше у своєму житті приступили до Святої Сповіді. Цілий рік вони приготовлялися до цієї урочистої події. Звичайно, схвильовані були не тільки самі діти, але й їх батьки та родичі, які товаришили їм у таку відповідальну мить. Діти ділились враженнями, що після сповіді їм хотілося літати.

А вже наступного дня відбулось свято Урочистого Святого Причастя. Божественну Літургію відслужив Преосвящений Владика Гліб Лончина, Єпископ Єпархії Пресвятої Родини з осідком у Лондоні. У своїй проповіді Владика звернувся до дітей із запитанням: «А що вони можуть подарувати Ісусові за те, що Він дає їм Себе?» На що діти дали найглибші відповіді – свою любов, пошану і самі себе.

Владика Гліб заохотив дітей часто приступати до Святих Тайн. Під час Літургії першопричасники визнали правди віри, самостійно проказавши Символ віри. А також під проводом с. Бернадети приготували невеличке слово подяки для Ісуса, який завітав до їхніх сердець, а також Владики та отців, які їх сповідали та причащали, та своїх родин і друзів.

Так хочеться, щоб це свято ніколи не закінчувалось, а могло тривати впродовж цілого їхнього життя. Нехай Господь береже всіх наших дітей та провадить їх своєю Батьківською рукою на дорозі їх життєвої мандрівки.

с. Бернадета Ярославцева, СНДМ


© 2015.Усі права застережено