Новини


Франкове свято в Лондонській катедрі

У неділю, 18 вересня 2016 року, в катедральному залі Лондонської катедри відбулась небуденна подія: відзначення 160 річниці з дня народження видатного українського поета, прозаїка, перекладача, науковця, філософа і мислителя Івана Франка – «сина народу, що вгору йде». А також ця подія співпала з 25-літтям незалежності нашої держави – України.

Хор нашої катедри «Промінь надії» під керівництвом п. Петра Кочанського звучав неперевершено: то зі снагою відважного служіння своєму народові у пісні «Не пора, не пора, не пора…», то з ніжним та любовним подихом у «Не забудь юних днів», то з свіжістю та мелодійністю душі у «Червона калина, чого в лузі гнешся», а то з силою та глибиною духа у «Вічний революціонер».

Окремою прикрасою свята були діти катехитичної Школи Ісуса. Вони декламували вірші Івана Франка та про нього, а також інсценізували казку «Лисиця і рак». На завершення свята Роксоляна заспівала пісню «Україна – це ти». Це стало, немовби, закликом для всіх – не кожен може досягти тих висот, що Іван Франко, але кожен може любити та плекати своє рідне, як мову, пісню та бути гордим з того, що я – українець!

с. Бернадета Ярославцева, СНДМ



© 2015.Усі права застережено