Новини


День Тата

У неділю, 5 червня 2016 року, у Лондонській катедрі ясніло від дитячих усмішок, які передавалися і їх батькам. Саме цього дня ми святкували дві поважні події. Перша – це офіційне закінчення навчального року в Школі Ісуса. При кінці Служби Божої о. Іриней Крайчий, ЧСВВ, помолився молитву подяки за пережитий рік і отримані ласки, а також віддав всіх дітей під покров Пресвятої Богородиці, щоб вони змогли гарно відпочити, набратись сил та з вересня повернулись, щоб продовжувати зростати у Божій ласці. Отець щедро покропив дітей свяченою водою і побажав гарних канікул. Наймолодша група дошкільнят отримали в нагороду за сумлінне відвідування школи та активну участь в житті парафії розмальовки, група підлітків – Святе Письмо для молоді.

Та хвилюючою була друга частина свята. Оскільки Великобританія та більше, ніж 24 країни світу, у червні відзначають День Тата, діти також вирішили привітати своїх татів з цим днем. Вони підготували невеликий концерт з цієї нагоди, де звучали пісні у виконанні Роксолани Кобилюх та Максима Макогона, а інші діти прочитали декламації про татусів. У цей день наші татусі отримали море теплих та ніжних слів від своїх дітей, невеличкі подарунки та найцінніше – любов та поцілунок від своїх діточок.

Дітки також привітали і своїх духовних батьків в особі Преосвященного Владики Гліба та всіх отців, які працюють в нашій катедрі і щедро діляться з усіма Божим Словом. Неможливо передати настрій, який панував у нашій спільноті, адже таке свято проводиться вперше, але не в останній раз. Думаю, що це гарна традиція віддати належну пошану для тих, хто дав нам життя і продовжує любити впродовж нього. Також це є добрий приклад виховувати вже змалечку таку чудову вартість як батьківство, про яке часто замовчують або перекручують його роль.

Тож ще раз прийміть, дорогі татусі, від нас, усіх вдячних дітей, найщиріші привітання з нагоди Дня Тата. Нехай сам Господь буде для Вас прикладом для наслідування і зсилає Вам всі потрібні ласки на многії літа!

І хочеться повторити слова вірша:

Добре в кого тато є, той, що діток любить.
А без тата що робить? Суму повна хата!
Боже милий, подаруй усім дітям тата!

с. Бернадета Ярославцева, СНДМ


© 2015.Усі права застережено