Новини


Сестри Служебниці з Соціального Центру у Львові провели молитовні зустрічі з подорожуючою іконою Блаженної Йосафати

3-7 грудня 2016 року подорожуюча ікона з мощами Блаженної Йосафати перебувала в Соціальному Центрі Сестер Служебниць у Львові. Подорожуюча ікона з мощами Йосафати з молитовною місією побувала в храмі Владичиці Богородиці України на Знесінні, дитячому садку св. Миколая, швейній фабриці «Маяк». А в Соціальному Центрі відбулися духовні зустрічі і молитви до Блаженної Йосафати з переселенцями з Донбасу, сусідами, добродіями і дівчатами, мешканками центру.

Під час кожної місії сестер з іконою люди мали нагоду помолитися через заступництво Блаженної Йосафати в своїх намірах, більше дізнатися про святу українського народу і велику львів’янку і про Згромадження Сестер Служебниць, яке святкує свій 125-літній ювілей заснування.Вражала глибока набожність багатьох осіб до Блаженної Йосафати і відкриті серця людей на слухання духовного слова сестер. Також сестри провели благодійну акцію «дар Блаженної Йосафати для дітей АТО». Зібрані кошти будуть використані для підтримки дітей, які перебувають у «сірій зоні».

Знаковим було свідчення однієї 94-річної пані, уродженки Стрия, яка повернулася в Україну з Америки. При одній із зустрічей біля ікони Йосафати вона розповіла, що була вихованкою Сестер Служебниць (як вона назвала «наших сестер»), які виховували не лише в релігійному, а й патріотичному дусі. «Це були найбільш поважаємі сестри в Галичині, бо вони багато і жертвенно працювали, були українськими сестрами і того вчили нас в той час, коли все українське нищили, або забороняли. Я пронесла їх науку через ціле життя», - закінчила своє свідчення жінка.

Присутність ікони, яка охопила вже 4 континенти земної кулі, творила якусь особливу атмосферу єдності: Згромадження, українського народу, світової спільноти. Віримо, що Блаженна Йосафата продовжує молитися за кожного, хто прибігає до її заступництва.

с. Єроніма Вовчак, СНДМ



© 2015.Усі права застережено