Новини


Відкриття меморіальної дошки з нагоди 100-ліття від дня смерті Слуги Божого о. Єремії Ломницького, ЧСВВ

Відкриття меморіальної дошки з нагоди відзначення 100-ліття від дня мученицької смерті Слуги Божого о. Єремії Ломницького відбулося 3 липня 2016 року у храмі Преподобної Параскеви Тарнавської у с. Кавське на Львівщині. Організатором урочистих святкувань став парох о. Олег Кобель. На молитовне та святкове відзначення світлої пам’яті о. Єремії Ломницького до Кавська прибули Сестри Служебниці, Отці Василіяни, а також духовенство Стрийської Єпархії.

Вдячні парафіяни прийшли чисельно на це свято, щоб вшанувати пам’ять о. Єремії, свого земляка, який народився у с. Кавське у 1860 році у родині місцевого пароха, саме тут проминули його дитячі та юнацькі роки. Після закінчення вчительської семінарії у Львові і дворічної педагогічної діяльності, о. Єремія вступив на шлях богопосвяченого життя у Чині Отців Василіян. Прагнучи всеціло посвятитися служінню Богові і людям, отець Єремія став відомим церковним діячем, ревним місіонером та співзасновником Згромадження Сестер Служебниць. Протягом десяти років був ректором Станіславівської духовної семінарії. У 1915 році о. Єремію заарештували російські окупанти і вивезли на заслання у Симбірськ, де Слуга Божий помер 3 липня 1916 року у віці 56 років.

Отець Єремія дуже прагнув повернутися після ув’язнення в Галичину, щоб продовжити своє служіння Богові і людям. Його життя є прикладом повної відданості та готовності відповісти на Божий поклик. У 2009 р. розпочато беатифікаційний процес Слуги Божого о. Єремії Ломницького, ЧСВВ. Церква досліджує його святе життя та духовну спадщину, а вірні можуть вдаватися до молитовного заступництва Слуги Божого о. Єремії Ломницького, ЧСВВ.


© 2015.Усі права застережено