Новини


Міжнародний з’їзд лідерів Руху «Подружні зустрічі»

Семінар «Інтерактивні методи катехизації дітей дошкільного віку» відбувся в Запоріжжі

23-25 грудня 2016 року в Запоріжжі відбувся навчальний семінар по інтерактивних методах катехизації для катехитів Донецького Екзархату.

У даному заході, який організувала і провела с. Єроніма Вовчак, Голова Катехитичної Комісії Донецького Екзархату, взяли участь13 катехитів з Дніпра, Запоріжжя, Запорізької, Дніпропетровської, Донецької областей. Семінар відбувся за сприяння Катехитичної Комісії КГВА.

Місце проведення семінару сприяло присутності катехитів з даного регіону, які не завжди можуть долучитися до подібних заходів у західних регіонах України.

Катехити, які здійснюють своє служіння нераз у невеликих, новостворених парохіях УГКЦ, що є досить віддалені одна від одної, відчувають велику потребу у пізнанні нових методів катехизації, катехитичних матеріалах і взаємним діленням досвіду чи вирішення існуючих проблем. Тому даний семінар був для них дуже актуальним.

Учасники семінару мали нагоду також помолитися з Преосвященним Владикою Степаном Меньком, Екзархом Донецьким, і обговорити з ним стан катехизації у своїх парохіях, а також послухати повчальне слово свого Пастиря.

Катехити разом з с. Єронімою взяли участь в Архиєрейській Божественній Літургії у новоствореній парохії Матері Неустанної Помочі в Запоріжжі, де настоятелем є о. Роман Вовк, декан Запорізький.

Роз’їжджаючись додому, катехити висловили слова великої вдячності ініціаторам і провідникові семінару, висловлюючи свої побажання у частіших подібних зустрічах, як також – організації реколекцій для їхньої духовної формації.

с. Єроніма Вовчак, СНДМ


© 2015.Усі права застережено