Новини


Паломництво дівчат з «Дому Надії» до Крехова

15 жовтня 2016 дівчата-студентки з соціального центру Сестер Служебниць – «Дім Надії» разом з с. Єронімою Вовчак і с. Тетяною Головчак спільноти здійснили паломництво до Крехівського монастиря св. Миколая Отців Василіян.

На честь Покрови Пресвятої Богородиці у Крехові відбувається святкування храмового празника. Цей день також є Днем Захисника України і УПА, тому, поєднуючи молитовне намірення подяки за Покров Матері Божої над Україною і прохання за наше військо, яке, за словами Блаженнішого Святослава, є на сьогодні нашим людським покровом, учасники прощі взяли участь в Божественній Літургії і помолилися перед чудотворними іконами Богородиці і св. Миколая, а також відвідали новіціятський дім Сестер Служебниць і храм Пресвятого Серця Христового Отців Василіян у Жовкві.

Під час поїздки були і рекреаційні моменти: ігри, пісні, запікання ковбасок на вогні, що надолужило деяке засмучення через дощову погоду.

Своїми враженнями від поїздки діляться дівчата – учасниці прощі:

У Крехівській обителі, де ми побували з Сестрами Служебницями, відчувається глибокий душевний спокій, тут дуже красиво. Ми мали нагоду взяти участь у Божественній Літургії, прийняти Тайну Покаяння і почути цікаву розповідь брата Василіянина про цей старовинний монастир.
З погодою нам не пощастило, оскільки падав дощ і ми не змогли піднятись до джерела та до печерної Церкви. Проте, ми зуміли поспілкувались з Ігуменом монастиря – о. Іваном Майковичем, і, навіть, пограти в різні ігри. Опісля, ми поїхали в Жовкву до новіціятського дому Сестер Служебниць, де нас дуже гостинно прийняли. Там ми побували і в одному з духовних та архітектурних шедеврів Жовкви – Церкві Пресвятого Серця отців Василіан. Заходячи в цю церкву відчувається особлива Божа присутність. Я таку церкву бачила вперше - настільки щиро та з любов'ю художник передав біблійну історію в поєднанні з історією України, що там хотілося перебувати довго. Ця поїздка залишила слід і багато спогадів у моєму серці. Ми дякуємо щиро усім людям, які допомогли нам здійснити цю поїздку: с.Єронімі, водію, сестрам у Жовкві та братам у Крехові, усім, хто з любов'ю долучився до цієї справи. Дякуємо, за ваше щире серце та добрі наміри. Нехай Господь Вас оберігає!»
Костів Мар'яна, студентка 2 курсу педагогічного коледжу ім. Івана Франка

«Поїздка в Крехів, була дуже захоплююча. Не враховуючи те, що погода нас «підвела» і раніше я вже бувала у Крехові - там завжди можна щось цікаве і корисне почерпнути для себе. Також мені дуже сподобалося, що це була саме спільнотна поїздка – дівчата і сестри разом - це можливість більше пізнати одна одну і отримати море позитивних емоцій. Теплий прийом Сестер Служебниць в Жовкві і спільне запікання ковбасок на природі справили на мене велике і приємне враження.
Я дякую сестрам, які це організували, чим виявили свою небайдужість до нас. Дуже дякую за все і за всіх!»
Роксоляна Фірта, студентка 2 курсу Львівського Університету фізичної культури

с. Єроніма Вовчак, СНДМ



© 2015.Усі права застережено