Новини


Свято св. Миколая у Надвірні

Срібними передзвонами лунають слова дитячої пісні. Співає їх сьогодні кожне людське серце – чи то дитяче, а чи доросле, яке не згубило іскорки дитячої простоти й щирості.

Святий Миколай – один із найкращих взірців любові й милосердя. У Надвірній цього року свято Миколая було по-особливому теплим і щедрим. Його ми відзначали у соборі Благовіщення Пресвятої Діви Марії. Наш собор є місцем особливого почитання Божого милосердя, адже, як відомо, в Українській Греко-Католицькій Церкві рішенням Синоду Єпископів УГКЦ, у відповідь на заклик Святішого Отця Франциска, двері милосердя відчинені у визначених храмах в кожній єпархії.

Розпочалось свято Молебнем до святого Миколая. Опісля відбулась святкова вистава, підготовлена сестрами Служебницями спільно з викладачами коледжу. Храм освітили білосніжні ангели, сяючі очі й щирі усмішки. І, напевно, кожен дорослий відчув себе, хоча б на хвильку, дитиною, і по-доброму заздрив юним артистам, які просто й невимушено величали святого Миколая піснями й танцями, просили в нього щедрих дарів, особливо миру в серці, Україні та в цілому світі. На свято Миколая прибули діти з «Мосту Надії», якими сестри в Надвірній опікуються з 2002 року.

І ось настала урочиста й хвилююча мить. Святий Миколай у супроводі сніжно-білих ангеляток підійшов до величного трону і звернувся до всіх, а особливо до дітей, зі словом настанови й заохоти до добрих діл. Діти отримали подарунки, а святий Миколай, незважаючи на те, що дуже поспішав, устиг сфотографуватись з усіма бажаючими, яких було чимало, адже не кожного дня його побачиш, зустрінеш, доторкнешся і переконаєшся, що він «справжній»!

Щиро дякуємо святому Миколаю, що обдарував нас щедрими дарами. Однак ще більша подяка йому за те, що вчить нас бути милосердними, люблячими, щедрими й щасливими, бо «більше щастя давати, ніж брати» (Ді. 20, 35). Адже, чим більше будемо обдаровувати наших ближніх, тим більше Господь буде нагороджувати нас.


© 2015.Усі права застережено