Новини


Різдвяні святкування у Соціальному Центрі у Львові

24 грудня, у навечір’я Різдва Христового за григоріанським календарем, до Соціального Центру ССНДМ у Львові, де під опікою Сестер Служебниць с. Тетяни Головчак, с. Юлії Фляк та с. Філомени Чворсюк проживають дівчата-студентки, завітали численні гості – Генеральна Настоятелька с. Тереза Слота, Провінційна Настоятелька с. Боніфатія Дяків, с. Андрея Якимець, с. Юстина Голубець, добродії та друзі.

Святкування розпочалося у каплиці Божественною Літургією, яку відслужив о. Миколай Фредина. Відтак дівчата запросили усіх на святу вечерю та пригостили смачними різдвяними стравами, які приготували самі. Дівчата поділилися своїми враженнями про незабутні хвилини свята.

Катерина Власюк

Католицьке Різдво відзначається 25 грудня в багатьох країнах світу на честь народження Божественного Сина, що викупив гріхи людей своєю смертю. Соціальний будинок «Дім Надії» не є виключенням. Жителі цієї оселі 24.12.2015 року теж святкували Різдво Хрестове, на яке запросили багато близьких друзі, а саме Генеральну Настоятельку Сестер Служебниць Мати Терезу, Провінційну Настоятельку с. Боніфатію, та наших друзів, які нам допомагають: юриста пана Павла, бухгалтера пані Олю, подружжя Шепіньків, Кузимкових, пані Ларису – наша скрипальку та помічницю, Павла Бульбу, голову МНК, отця Миколу Фредину, та наших Сестер Служебниць с. Юстину і с. Андрею.

Святкування розпочалось традиційно із Святої Літургії. Потім всі разом куштували смачну кутю та інші смаколики, які приготували сестри разом з дівчатами. Також жительками будинку під керівництвом сестер було проведено творчу частину, яка включала в себе привітання гостей, конкурси, велику кількість колядок під мелодійну гру на скрипці.

Цей вечір справив незабутнє враження і подарував море позитивних емоцій, тепла та любові. Адже в цей день поруч знаходились люди, яким ми не байдужі, які піклуються про нас, і деяким навіть заміняють рідних і близьких людей. Тому не даром кажуть, що Різдво Христове - це одне із свят, яке здатне об'єднати людей в колі сім'ї та друзів.

Мар’яна Косів

Ось і до нас завітало святкування Різдва Христового. До нього ми готувались заздалегідь. Разом із сестрами приготували смачну вечерю, прикрасили будинок святковими іграшками, подарували «Дому Надії » своє тепло та радість.

У вечір Різдва до нас завітало багато гостей. Із багатьма я вперше познайомилась, але поспілкувавшись, вони мені стали настільки рідними, що хочеться сказати: «Різдво об’єднує людей». У нас була Різдвяна Літургія, де у нашій затишній капличці зібралось багато хороших людей. Я ніколи ще не бачила так багато гостей. Капличка була заповнена добродіями та нами, коли ми всі разом почали співати в унісон Літургію, відчутна була теплота свята, його велич, багатство та милосердя.

За традицією на Різдво Христове співають колядки та віншують. І в нашому домі так було. Ми колядували під акомпанемент скрипок, співали колядки разом із гостями. Віншуючи, зичили їм щастя, добробуту, здоров’я, многая літ та Божого благословення. У кінці святкової програми ми надавали слово гостям, які розказували про себе та свій смішний випадок із життя. Після того, дівчатка дарували невеличкі подаруночки – подяку за допомогу та підтримку.

Я щаслива, що познайомилась з новими людьми, які для мене стали близькими і справді рідними. Мені дуже сподобалось з ними спілкуватись, вечеряти, колядувати та просто розмовляти. Вони всі такі відкриті, веселі, чесні та хороші люди. Надіюсь, що це не остання наша зустріч. Різдво дарує нам своє тепло!

Вікторія Шелестак

Мене звати Вікторія, мені 19 років. Навчаюсь в Педагогічному коледжі на спеціальності «діловодство». Проживаю в соціальному центрі «Дім Надії» з серпня 2015 року. Тепер вже трохи знаю дівчат і сестер. Тому, особливо пережила наше спільне Різдво 24 грудня 2015. До нас на свято прийшло дуже багато знайомих і не дуже знайомих гостей.

Якщо ви мене запитаєте, які в мене враження після цього вечора, то я скажу: «Вони не перевершенні». Їх тяжко описати словами. У той день моє серце переповнювало море позитивних емоцій. При спілкуванні з гостями в мене захоплювало дух від радості, любові, яка лилась в їх словах, та від тепла, яке відбивалось у їх очах.

Я дуже щаслива, що мене осяйнула така можливість побувати на святкуванні Різдва Христового в колі таких чудових людей. Адже, мені хоч і 19 років, але Різдво я святкую вперше. Я ніколи не забуду цей день!!!

Анастасія Шевчук

Мене звати Настя, мені 17 років, я навчаюсь в професійно-технічному училищі № 28 на перукаря. Проживаю у соціальному центрі «Дім Надії» разом з дівчатами та сестрами. Мені подобається тут жити, тут приємні дівчата та сестри (одна з них є моєю мамою-опікуном).

24.12.2015 року відбулося свято, на яке було запрошено багато гостей. Важко відчути тепло і красу Різдва Христового, якщо у тебе не має сім’ї та близьких, які мене обіймають. З ними ти святкуєш день народження, новий рік, Різдво. Тому я дякую Богові і всім людям, хто дав мені можливість цього року саме так святкувати Різдво Христове: серед тепла сердець, радості, любові. Вітаю всіх з Різдвом Христовим!!!


© 2015.Усі права застережено