Новини


Глава УГКЦ привітав Згромадження Сестер Служебниць із 125-літнім ювілеєм

27 серпня 2016 року, під час святкування 125-літнього ювілею від заснування свого Згромадження, Сестри Служебниці з усіх Провінцій, зібрані у Львівській Духовній Семінарії Святого Духа, мали нагоду поспілкуватися з Блаженнішим Патріархом Святославом Шевчуком, Отцем і Главою УГКЦ.

Блаженніший Святослав поділився цікавим історичним фактом про Сестер Служебниць у довоєнний період. У цей час у Львівській Духовній Семінарії Святого Духа містився Генеральний Заряд Згромадження. У час переслідувань УГКЦ останньою вийшла з приміщення семінарії Сестра Служебниця, якій вдалося врятувати Євангеліє і передати його о. Миколі Пристаю. Протягом підпілля згаданий отець переховував Євангеліє і тепер воно зберігається в новому приміщенні семінарії.

Відтак Блаженніший Святослав закликав сестер роздумати над питанням, як можна сьогодні, у третьому тисячоліття, послужити? «Маємо як Христос, служити і віддати своє життя за багатьох», - наголосив Глава УГКЦ.

З різноманіття служінь Сестер Служебниць Блаженніший Святослав виділив, найперше, соціальне служіння та катехитичне служіння і виховну діяльність.

«Нехай цей ювілейний рік – 125 років заснування Згромадження – перетвориться на таке молитовно-літургійне пригадування за всі ті Божі діла, які Бог творив і буде творити в житті нашої Церкви через вас», – побажав Блаженніший Святослав.

«Обіцяю, що буду поруч. Обіцяю, що матиму відкрите серце і вухо, і навіть слово, якщо ви будете його потребувати. Я очікую на співпрацю, що ми будемо один одного чути, розуміти, аби разом служити. Щоби весь світ зрозумів, хто така є Сестра Служебниця Пречистої Діви Марії», – запевнив Глава УГКЦ сестер у своїй підтримці.

На завершення зустрічі Генеральна Настоятелька подарувала Главі УГКЦ ікону з мощами Блаженної Йосафати.