Cестри Партенія Куць і Герарда Браголя провели літню катехизацію в Ланівцях (27.07 - 09.08.2015)


Slide 1

Slide 2

Slide 3

Slide 4

Slide 5

Slide 6

Slide 7

Example Frame

Літня Катехизація в Ланівцях

У мальовничій долині на березі ріки Нічлави розкинулось с. Ланівці, що за 4 км від районного центру Борщів на Тернопільщині. Тут, у 1898 році, завдяки клопотання о. Уланицького (1847-1948), з’явилася захоронка Сестер Служебниць Непорочної Діви Марії. Її фундаторкою виступила княгиня Тереза Сапєга. Вона подарувала площу з просторим будинком і великою земельною ділянкою на вулиці Ринок.

Як минулого року, так і цього річ, з 27 липня по 9 серпня 2015 року, на прохання отця пароха Івана Сабали, ми приїхали на катехизацію. Нас зустріли допитливі очі малюків та дорослих, котрі звідусіль спостерігали за новими мешканцями захоронки. Розпружили всю ситуацію нашої адаптації на новому місці посмішки дітей та цікаве запитання: «А як Вас звати?» І тут майнула думка: «Ми врятовані».

Незадовго будинок, де проживали сестри Партенія Куць та Герарда Браголя, наповнився дитячим сміхом та шумом. Ми розділили дітей на групи: одні готувались до Першої Сповіді та урочистого Святого Причастя, інші мали змогу більше дізнатись про Блаженну с. Йосафату Гордашевську та Митрополита Андрея Шептицького. Ну, а футбол, банси та різноманітні ігри ми мали змогу повести на місцевому стадіоні.

Неминула нашої уваги чудотворна ікона Пресвятої Богородиці, куди мешканці села сходяться на молитви, особливо в час посухи, а також кожен у своїх потребах, та скуштувати джерельної води.

У неділю, 9 серпня, 4 дітей мали свято урочистого Святого Причастя в с. Тулин, а 16 дітей - в с. Ланівці. Хай серця дітей завжди будуть відкриті для Христа!

c. Герарда Браголя, СНДМ


© 2015.Усі права застережено