Новини


Зустріч по душпастирстві покликань

24 жовтня 2015 у Провінційному домі у Львові відбулася зустріч сестер, які відповідають за душпастирство покликань. Сестри з різних спільнот мали нагоду поділитися про працю з дівчатами при парафіях та при наших монастирях в Україні. Дівчата цікавляться богопосвяченим життям, але часто немає кому привести їх до Христа, оскільки іноді душпастирі замало проповідують про чернече життя. Сестри зауважили, що є потреба плекати покликання вже у сім’ї.

Провінційна Настоятелька с. Боніфатія Дяків заохотила сестер не боятися говорити молоді про красу богопосвяченого життя і про радість служіння Христові.

Вчителька новичок с. Дарія Пітулик представила коротку конференцію про покликання у Біблії. Хоча Святе Письмо чітко не говорить про богопосвячене життя, майже кожна його сторінка щось висвітлює про покликання. Починаючи від сотворення, Бог постійно кличе. Коли покликана людина захоплюється Богом, вона стає Його другом. Покликана людина, яка відповідає на покликання, залишає в історії свій слід, має вплив на інших людей. Кожне покликання – це покликання для інших, для народу.

О. Юрій Блажієвський зі Згромадження Отців Оріоністів поділився зі сестрам своїм досвідом праці з молоддю. Отець Юрій підкреслив, що наше важливе завдання – допомогти молоді відкривати своє покликання. Тому богопосвячені особи мають навчитися говорити до молоді їх мовою про різні духовні питання. Також з молоддю не можна працювати на відстані, треба бути близько:
- орієнтуватися, чим сучасні молоді люди живуть, що читають, яку музику слухають;
- бути відкритим, брати участь у молодіжних спільнотах;
- бути для молоді пророком – передати їм те, що Бог хоче до них донести.


© 2015.Усі права застережено