Новини


C. Веніямина Кузь склала вічні обіти у Львові

Сьогодні, 27 серпня, Згромадженню Сестер Служебниць Непорочної Діви Марії виповнюється 125 років. У цей ювілей у житті Згромадження, а зокрема в Провінції Співстраждання Матері Божої в Україні, відбулася знаменна та радісна подія. Сестра Веніямина Кузь під час Архиєрейської Божественної Літургії у храмі Покрову Пресвятої Богородиці, що у Львові, склала вічні обіти Послуху, Чистоти та Убожества, виявивши своє велике бажання пожертвувати Богові те, що найдорожче – своє молоде життя.

Урочистість вічних обітів – це свято для усієї служебницької родини, тому у ньому взяли участь численні гості - сестри з різних спільнот в Україні та з Польщі, а також батьки, рідні та приятелі с. Веніямини. На свято прибула с. Софія Лебедович, Генеральна Настоятелька.

Архиєрейську Божественну Літургію очолив Преосвященний Владика Михаїл Бубній, Екзарх Одеський і Адміністратор Кримського Екзархату, якому співслужили численні священики – о. Кароль Манік, Провінційний Настоятель Отців Салезіян, о. Володимир Процик, о. Роман Балагура, о. Андрій Боднар, СДБ.

У своєму пастирському слові Владика Михаїл поділився роздумами над Євангельським уривком про зустріч молодого юнака з Ісусом (Мт. 19, 16-26), який прийшов до Господа порадитися, почути настанови. Але цих Божих настанов юнак не прийняв, бо багатство, прив’язання до матеріального обтяжило його серце.

Владика підкреслив, що декого Господь кличе до радикальнішого християнського життя і сьогодні ми стали свідками зустрічі с. Веніямини з Ісусом, її бажання служити Господеві через святі обіти послуху, чистоти і убожества до кінця. «Ви сьогодні вибрали найбільше добро. Ми сьогодні цілою Церквою молимося за вас, щоб ви виконали свої обіцянки», - побажав с. Веніямині Владика Михаїл.

Також Владика звернувся до присутньої у храмі молоді: «Дорогі юнаки і дівчата, цей уривок є і для вас. Ця історія про юнака є незакінченою подією. Юнак відійшов засмучений. Кожен із нас повинен закінчити цю Євангельську розповідь своїм життям, дописати цю зустріч у своєму житті. Не бійтеся відповісти, коли Господь шепоче у ваші серця залишити все матеріальне, тоді зможете багато зробити для Бога, для ближнього, тоді успадкуєте життя, найбільше добро – самого Ісуса. Не бійтеся відповісти Ісусові».

Після богослужіння с. Софія Лебедович, Генеральна Настоятелька, сердечно подякувала всім присутнім: Владиці Михаїлу і священикам - за Божественну Літургію, молитву і любов; батькам с. Веніямини за те, що віддали свою єдину доньку служити Богові; с. Веніямині за те, що з відвагою пішла служити Богові. «Завжди пам’ятай, що ти є вибрана і улюблена Ісусом», - пригадала с. Веніямині Генеральна Настоятелька і заохотила присутніх молитися за усіх Сестер Служебниць, за їх витривалість та нові покликання до Згромадження.

У день своєї довічної посвяти Господеві, крім радісних усмішок, квітів, пам’ятних подарунків, с. Веніямина отримала багато щирих вітань, побажань та пісень, щоб так, як Пречиста Діва Марія, завжди відповідати Богові: «Так», щоб служити Йому до смерті, бути мужньою, відважною і святою!


© 2015.Усі права застережено