Новини


Миколаю, Миколаю, я тебе чекаю!

Звичайний, суботній, спокійний, грудневий вечір об'єднав серця від малого до великого. У Києві, в храмі св. Василія Великого, що при монастирі Отців Василян, 16 грудня аж ніяк не спокійно – сюди прилетіло небесне воїнство ангелят, різних казкових героїв, та, звичайно, завітав святий Миколай.

Напередодні свята діти Недільної школи старанно готувались, вчили вірші, співали пісні та заносили свої дитячі мрії у молитвах до святого чудотворця. І ось свято розпочалось. О. Рафаїл Стефурак, ЧСВВ, привітав усіх присутніх коротким словом, та заохотив продовжувати справу святого Миколая – робити добро.

Усі групи дітей з Недільної школи, що діє при парафії, брали у святі активну участь – наймолодші ангелята разом із с. Веніаминою Кузь танцювали по казковому небі.

Трошки старші діти мали завдання приготувати дорогу святому Миколаю у чарівному лісі разом із звірятами, а також відгадати сни, які сняться дітям напередодні свята – усе це вони успішно виконали за допомогою с. Міріям Голуб.

Група старших дітей разом з катехиткою п. Галиною Черняк поділились практичними порадами, як бути чемними.

Підлітки теж долучились до виступу, вказуючи всім, що за свої вчинки та слова потрібно відповісти, і святий Миколай, це не вигадана казкова особа, а людина, яка прожила свято і показала добрий приклад до наслідування, допомогла їм у цьому катехитка п. Оля Марчук.

Батьки не залишились поза увагою, вони мали своє завдання, з яким їм допомогла справитись с Христофора Буштин. У храмі панувала святкова, радісна атмосфера. Святий Миколай завітав до дітей, та за їхні старання обдарував їх солодащами. Дякуємо о. Павлу Долішньому, ЧСВВ, за чудове перевтілення в особу св. Миколая. Серця всіх були переповнені вдячністю Богові, св. Миколаю та усім хто спричинився до такого гарного свята.

С. Міріям Голуб, СНДМ


© 2015.Усі права застережено