Новини


Свято Йосафати в Червонограді

Червоноград-Кристинопіль справедливо можна назвати «святою землею» Блаженної Йосафати Гордашевської. І не лише тому, що тут вона жила, працювала, молилася, тут освячувалася і тут померла, але тут вона і залишилася присутньою назавжди!.. Про це ми особливо згадуємо у ці пам’ятні листопадові дні…

20 листопада до нашої каплиці приходили молитися як місцеві прихожани, наші добродії, знайомі, друзі, дітки із захоронки зі своїми батьками, так і побожні люди із навколишніх сіл та містечок.

Акафіст до Блаженної Йосафати відслужив о. Тадей Виксюк, ЧСВВ, поручаючи Її заступництву всі наші потреби та намірення, а дітки заспівали кілька пісень на Її честь, які вони вивчили у захоронці із сестрами.

А ввечері Божественну Літургію у церкві св. Юрія урочисто відслужив о. Ігнатій Москалюк, ЧСВВ, ігумен місцевого монастиря Отців Василіян. Ця церква є особливою для нас тим, що тут перед Чудотворною іконою Кристинопільської Матері Божої не раз молилася наша Блаженна, а частинка Її мощей також є на престолі.

«Дивімося на ікону Блаженної Йосафати як в дзеркало, і нехай Її очі будуть нашими очима, Її посмішка стає нашою посмішкою, Її чесноти будуть відбиткою наших чеснот, Її посвята буде нашою посвятою, а Її життя – нашим життям», - сказав отець нам, Сестрам Служебницям та всім почитателям Блаженної Йосафати.

Отець Ігнатій також привітав нас зі святом та подякував за нашу присутність, молитви та працю, яку виконуємо тут.

Після Літургії було мирування та цілування мощей, а потім – похід зі свічками на цвинтар, на місце, де з 1919 до 1982 року спочивали мощі Блаженної Йосафати. Цей похід уже стався гарною місцевою традицією у Червонограді. На цвинтарі ми помолилися спільну вервичку до Блаженної Йосафати у всіх наміреннях з якими прийшли…

Сестри Служебниці з Червонограду


© 2015.Усі права застережено