Новини


У нас сьогодні свято Блаженної Йосафати

Мабуть для нас, Сестер Служебниць, 20 листопада є особливим днем. Адже саме цього дня ми святкуємо День нашої співзасновниці – Блаженної Йосафати Гордашевської. Тому кожна спільнота сестер в цей день старається по особливому вшанувати пам’ять першої Служебниці.

Святкування у Жовкві розпочалися ще в переддень, у неділю 19 листопада, у парафії Отців Василіян, у церкві Пресвятого Серця Христового. Після кожної Божественної Літургії вірні молитовно та з вірою, під чудовий спів хористів, підходили та цілували мощі Блаженної Йосафати, а отець мирував. Також молилися біля ікони Йосафати, гарно прибраної та прикрашеної композицією із квітів.

З нагоди свята с. Вероніка Вайда підготувала виступ із дітьми-дошкільнятами катехитичної школи. Перед початком концерту, з привітальним словом до всіх присутніх звернулася с. Любов Старжинська. Відтак маленькі актори показали цікаві сценки із життя Йосафати, декламували віршики, а на завершення всі разом заспівали пісню, яку написав о. Василь Мендрунь, ЧСВВ, про те, що «Її любов живе з людьми, подяку, Господи, прийми за нашу Йосафату». Глядачі віддячили дітям бурхливими оваціями. Слово подяки для Сестер Служебниць, дітей та їх батьків прозвучало і від о. Володимира Маланюка, ігумена жовківського монастиря.

Сестри Служебниці із Жовкви


© 2015.Усі права застережено