Новини


Свято Першої Сповіді та Урочистого Святого Причастя в Лондоні

28 травня 2017 року в Лондонській катедрі Пресвятої Родини відбулась урочистість з нагоди Першої Сповіді та Урочистого Святого Причастя. Тридцять чотири дитини протягом цілого року готувались до цієї важливої в їхньому житті події. І ось, нарешті, настав цей довгоочікуваний час. Напередодні, в суботу, діти та їх родичі приступили до святої сповіді. Цей був хвилюючий час. Потрібно сказати, що всі з великим трепетом підходили до священиків, щоб перепросити Бога за свої недобрі вчинки. Але вже після сповіді, щасливі діти готові були літати від щастя і відчуття Божої любові та прощення.

Цього року в нас відбувалось навчання дітей, які приготовлялись до цієї події, в двох групах: україномовній, яку провадила с. Бернадета Ярославцева та англомовній, яку вела п. Леся Токарська. У самий день свята Божественну Літургію очолив Преосвященний Владика Гліб, а співслужили йому генеральний вікарій та парох катедри о. Андрій Хома, канцлер о. Микола Матвіївський та гості о. Йосафат Лещишин і о. Михайло Соловей.

Діти урочисто з запаленими свічками увійшли до храму, де відновили хресні обітниці. Під час Служби Божої причасники молились Символ віри, Отче наш та молитву перед Святим Причастям, виявляючи свою віру і готовність бути справжніми Божими дітьми. Мартин Шахно прекрасно заспівав Апостола. У своїй проповіді Владика Гліб пригадав всім, що ми знаходимося у часі місійної декади і повинні продовжувати бути такими місіонерами як перші апостоли. Після Божественної Літургії діти поділились своєю радістю від пережитих подій у віршах і піснях, дякуючи всім, хто провадив їх до цього свята, а саме: своїм батькам, катехитам і Владиці та священикам, які їх сповідали та уділили святу Тайну Євхаристії. Сестра Бернадета запросила всіх присутніх дбати про свою сім’ю, як про город. Бо все залежить від того, що ми на ньому садимо, те й будемо збирати. Засіюючи в дітях християнські цінності, ми зможемо пізніше насолоджуватись їх плодами.

Від імені всіх батьків Володимир Павлюк передав сестрам та катехитам, які готували це свято цілий рік, найщиріші слова вдячності.

Всі діти отримали сертифікати та цінні подарунки. А на закінчення усі присутні були запрошені на солодкий стіл з величезним тортом, спеціально спеченим для цієї події. Хочеться, щоб цей день назавжди залишився у пам’яті дітей та щоб він був тільки початком їх великої мандрівки до Бога.


© 2015.Усі права застережено