Новини


Відбулася передкапітульна конференція по опрацюванні стратегії Провінції

У днях 30 листопада – 02 грудня 2017 року у Провінційному домі Сестер Служебниць у Львові відбулася передкапітульна конференція по опрацюванні проекту стратегічного плану Провінції Співстраждання Матері Божої в Україні на наступне п’ятиліття. На конференції були присутні майбутні учасниці VIII Провінційної Капітули, яка відбудеться у Львові 22-28 січня 2018 року.

На початку зустрічі с. Боніфатія Дяків, Генеральна Заступниця, коротко представила історію створення плану і структуру стратегії, яка розглядається у п’яти напрямках: виховному, соціальному, пасторальному, формаційному та адміністративному.

Гість конференції – п. Дмитро Якимець більше пояснив сестрам поняття, що таке стратегія і чим вона не є, а також підкреслив, що досвід створення стратегії і її втілення впливатиме на новий рівень взаємодії.

Під час праці в малих групах сестри старалися побачити актуальний стан певного стратегічного напрямку в Провінції, роздумати над очікуваними результатами, діяльністю та завданнями, щоб втілити очікування, та індикаторами їх оцінки. Після цього сестри-модератори представляли напрацювання груп у великій групі. У подальшому ці матеріали будуть використані під час роботи VIII Провінційної Капітули.

Божественні Літургії під час передкапітульної конференції разом із сестрами молилися та виголошували прповіді о. Йоан Школик, Протоігумен Отців Василіян, та о. Севастіян Дмитрух, Єромонах Студійського Уставу.

Дуже цінним для учасниць конференції було впровадження до молитви та роздуми над Божим Словом (Йо. 15. 1-11), яке приготувала с. Мирослава Яхимець.


Впровадження до молитви Божим Словом (Йо. 15. 1-11) с. Мирослави Яхимець, СНДМ:



Проповідь о. Йоана Школика, Протоігумена Отців Василіян:



Проповідь о. Севастіяна Дмитруха, студита:




© 2015.Усі права застережено