Новини


Міжнародна асамблея вищих настоятелів та настоятельок спільнот богопосвяченого життя УГКЦ

У днях 16-19 жовтня 2017 року в Патріаршому домі УГЦК у м. Львові відбувалася Міжнародна асамблея вищих настоятелів та настоятельок спільнот богопосвяченого життя УГКЦ.

Уперше за всю історію УГКЦ головні настоятелі Чинів і Згромаджень, настоятелі їхніх Провінцій та настоятелі монастирів власного уставу цієї Церкви зібралися з різних країн світу, щоб розмірковувати разом над змістом богопосвяченого життя і завданнями й харизмами різних форм чернечого життя в сучасній Церкві, ділитися особистим досвідом та відповідати на питання, як виходити назустріч новим викликам і як здійснювати свою посвяту Богові в наш час, вносячи вклад у місію та діяльність Церкви, а також щоб спільно випрацювати напрямки співпраці і комунікації для кращого здійснення Стратегії 2020 «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом».

Від Сестер Служебниць у Асамблеї взяли участь с. Софія Лебедович, Генеральна Настоятелька, с. Боніфатія Дяків, Генеральна Заступниця, с. Емілія Вандич, Заступниця Провінційної Настоятельки з України, с. Христина Сиротинська, Провінційна Настоятелька з Канади, с. Петра Сичакова, Провінційна Настоятелька з Словаччини, с. Наталія Маціна, Провінційна Настоятелька з Польщі, с. Мартина Кмита, Провінційна Настоятелька з Сербії.





Проповідь Блаженнішого Святослава, Глави і Отця УГКЦ



Біблійне розважання Кир Ніла Лущака, OFM, Єпископа-помічника Мукачівської греко-католицької єпархії



Привітальне слово владики Михаїла Бубнія, Голови Патріаршої комісії у справах монашества УГКЦ



«Очікування Церкви щодо богопосвяченого життя у сучасному світі», Блаженніший Святослав



«Зовнішні виклики богопосвячених осіб у здійсненні своєї місії», S.E. Mons. Cyril Vasil, Cекретар Конгрегації Східних Церков



«Де і як повинно світити богопосвячене життя», свідчення с. Софії Лебедович, Генеральної Настоятельки ССНДМ



«Де і як повинно світити богопосвячене життя», свідчення схимонаха Олександра Кіляра, Святоуспенська Унівська Лавра



Біблійне розважання Кир Ніла Лущак, OFM



Доповідь Його Преосв. Владики Гліба Лончини, Єпарха Лондонського, на тему: «Внутрішні виклики богопосвячених осіб у здійсненні своєї місії»



Коментар та доповнення Блаженнішого Святослава



Біблійне розважання Кир Ніла Лущака, OFM



© 2015.Усі права застережено