Новини


Зустріч настоятельок Провінції Співстраждання Матері Божої в Україні

У Провінційному домі Благовіщення Божої Матері у м. Львові відбулася зустріч настоятельок Провінції Співстраждання Матері Божої в Україні, у якій беруть участь сестри зі спільнот в Україні.

Вранці Божественну Літургію у каплиці Провінційного дому відслужив о. Андрій Боднар, СДБ. У своїй проповіді отець Андрій поділився думками про покликання богопосвячених осіб бути хлібом для сучасного світу.

Відтак учасниці засідання зібралися на першу зустріч, під час якої домініканець о. Якуб Ґонцаж розкрив тему другого навернення в покликанні богопосвячених осіб, зокрема звернув увагу на перешкоди у реалізації покликання: людська недозрілість, нерозуміння богопосвяченого життя і брак радості. У малих групах учасниці зустрічі мали нагоду поділитисятим, що кожній допомагає вірно і радісно йти за Ісусом.

С. Мирослава Яхимець поділилася з присутніми своїм досвідом Божого діяння через глибоку молитву з Божим Словом.

Після обіду відбулася третя зустріч, яку провів о. Кароль Манік, Провінційний Настоятель Отців Салезіян. Отець Кароль розповів про свій великий досвід настоятельства і відповів на численні запитання сестер.

Наступного дня сестри настоятельки розповіли про свої спільноти, зокрема про молитовне життя, апостольську діяльність, про різні плани на майбутнє.

Провінційна Настоятелька с. Боніфатія Дяків представила присутнім про останні події у Провінції, а також про те, що відбуватиметься найближчим часом, а саме, облечини кандидаток, тимчасові та вічні обіти, відкриття Ювілейного Року з нагоди 125-ліття Згромадження. Провінційна Настоятелька заохотила сестер провести у спільнотах та парафіях заходи з нагоди відзначення 100-літнього ювілею з дня смерті співзасновника Згромадження Сестер Служебниць - Слуги Божого о. Єремії Ломницького, ЧСВВ.

Заохочені спільним перебуванням, діленням, молитвою, сестри настоятельки повернулися до свої спільнот, щоб надалі служити Богові, Церкві та народові там, де найбільша потреба.


© 2015.Усі права застережено