Новини


Реколекції на тему «Образ жінки у Святому Письмі»

Час Великого посту – це час благословенний. А для нас, сестер, Божа благодать у цей час була особливою, бо ми були учасниками проваджений реколекцій на тему: «Образ жінки у Святому Письмі», на основі духовних Вправ св. Ігнатія Лойоли. Із 18 по 26 квітня 2016 року в реколекційному домі Преподобної Йосафати Гордашевської в Надвірні під проводом о. Михайла Станчишина, ТІ, ми мали нагоду спільно переживати наш духовний шлях.

Духовні Вправи св. Ігнатія – це час і допомога для зростання на шляху віри, надії та любові, час переміни та глибшого пізнання себе. Тому під час реколекцій, завдяки вмілому проводу о. Михайла, ми чували з Господом через слухання Слова, споглядання Його краси у простих і воднораз величних створіннях, були при Ньому, коли уявляли себе в ролі біблійних персонажів.

Кожна сестра по-особливому переживала час Духовних Вправ, старалась віддавати Господеві своє щедре серце, почути Його голос, як голос доброго Пастиря, та увійти з Ним в особисті відносини.

Згідно засад св. Ігнатія, людина створена для того, щоб Господа прославляти, Йому поклонятися й служити. Тому ми старалися побачити й відчути Божу доброту та люблячу присутність у створених Ним істотах, насамперед у собі та ближніх, у своїх можливостях і дарах, у своїй неповторності, у всій навколишній природі. Ми вчились по-новому слухати Його Слово через пошук Його волі, брати участь в торжестві Його любові, служити Йому в покорі, простоті й щирості.

Бачити Господа в простих і звичайних речах, захоплюватись Ним, дякувати Йому, довіряти й покладатися на Нього нам допомагали біблійні образи Богородиці, Марти й Марії, кровоточивої жінки, вдовиці, Самарянки, Марії Магдалини, апостолів.

Час реколекцій був атмосферою радості, перспективою наповнення життям та музикою Божого Духа, перспективою танцю. Переживаючи події Страсного тижня, ми одночасно торкнулись незбагненної радості й миру Воскреслого Христа, тому під час останньої трапези ми немовби стали учасниками «сніданку з Воскреслим», про який йдеться в Євангелію від Івана.

Дякуємо Господеві за щедрі ласки, якими обдарував кожну з нас у ці дні. Дякуємо о. Михайлу, який своєю щирістю і винахідливістю, при співпраці зі Святим Духом, зумів створити затишок теплоти й довіри, де цвітуть барбариски й інші прекрасні квіти, а життя з Христом набирає нового змісту.

с. Єремія Іванишин, СНДМ


© 2015.Усі права застережено