Новини


Міжнародний з’їзд лідерів Руху «Подружні зустрічі»

З 30 липня по 7 серпня 2016 в Україні проходив міжнародний з’їзд лідерів Руху «Подружні зустрічі». Вперше в історії цей важливий захід проходить на теренах України, в Яремче, в реколекційному домі Отців Редемптористів ім. А. Шептицького.

На з’їзді присутні засновники Руху Ірена та Єжи Гжибовські (подружжя з Польщі), нинішні Лідери Руху - Улдіс та Дайна Журило (подружжя з Латвії), члени правління Руху, національні лідери Руху з 8 країн світу (Білорусія, Латвія, Литва, Молдова, Німеччина, Польща, Росія, Україна), а також делегати від різних центрів Руху з цих країн та духівники Руху, а також с. Йосафата Кудла, СНДМ.

Мета з’їзду – визначення пріоритетів в роботі лідерів Руху «Подружні зустрічі», вдосконалення духовності, харизми та місії Руху, поглиблення діалогу як стилю життя подружжя з Господом Богом. Ключовае завдання Руху - супроводжувати сучасні подружжя та допомагати їм жити християнськими цінностями в теперішньому часі.

Рух «Подружні зустрічі» має велику підтримку зі сторони Церкви, яку засвідчив в своєму вітальному листі Глава УГКЦ Блаженніший Святослав Шевчук. Також вітального листа делегатам з’їзду надіслали Архиєпископ Львівський Мечислав Мокшицький (РКЦ), Архиєпископ-Митрополит Івано-Франківський УГКЦ Володимир Війтишин. А почесним гостем та учасником з’їзду став Преосвященний Владика Дмитро Григорак, Єпископ Бучацький, ЧСВВ, Голова синодального комітету сім’ї та подружжя, та Владика Йосиф Мілян з Києва.

2 серпня 2016 року, не дивлячись на дуже щільний графік поїздок, вертаючись в Україну з Кракова, з всесвітньої зустрічі Папи Франциска з молоддю, з душпастирським візитом делегатів з’їзду відвідав Блаженніший Святослав, поспілкувався та уділив кожному подружжю своє благословення.

Блаженніший Святослав засвідчив лідерам Руху «Подружніх зустрічей» свою підтримку, розуміння та сприяння. За словами Блаженнішого, багато років тому Українська Греко-Католицька Церква була врятована сім’єю, яка в часи заборони та підпілля УГКЦ прихистила Церкву. Тепер завдання Церкви оберігати та підтримувати подружжя.

Темою діалогу Блаженнішого Святослава з учасниками з’їзду були вартісність подружжя та виклики, які стоять перед ним в сучасному світі, секуляризація світу. Церква, аналізуючи ситуацію в суспільстві, відчуває велику потребу донести кожній людині незмінну і завжди нову правду про цінність в Божих очах Тайни Подружжя. А Рух «Подружні зустрічі» не лише турбується та сприяє покращенню взаєморозуміння між чоловіком та дружиною, а також допомагає євангелізації сім’ї. Парафія, на якій з’являються подружжя, що перейшли реколекції подружніх пар, оживає і збагачується активними учасниками, які своїм прикладом заохочують інші родини до духовності.

Насичена програма міжнародного з’їзду лідерів Руху «Подружні зустрічі» складається з майстер-класів, дискусій, презентацій, а також культурної програми та розваг для дітей. Так 3 серпня учасники з’їзду здійснили сходження на гору Маковиця (945 м), де коло хреста Владика Дмитро Григорак очолив Архиєрейську Літургію, відправлену разом із трьома священниками УГКЦ з України та Росії, а також двома священниками РКЦ з Білорусії та Латвії.

«Подружні зустрічі» - це міжнародна католицька спільнота, що має на меті поглиблення та покращення взаєморозуміння між чоловіком та дружиною, піклування про єдність і тривалість подружжя згідно з вченням Вселенської Церкви. Діяльність спільноти «Подружні зустрічі» сприяє повноті християнського життя і досконалій любові, здійсненню покликання кожної людини до святості через Тайну Подружжя.

с. Йосафата Кудла, СНДМ


© 2015.Усі права застережено