Новини


Сестри Служебниці провели у Жовкві Хресну дорогу ненародженої дитини

У другу суботу Великого посту Церква згадує у молитві дітей, які загинули через аборт. Комісія УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров’я в особливий спосіб звернула увагу суспільства на цей жахливий гріх, який заперечує план Творця щодо подружжя і щорічно забирає десятки і сотні тисяч ненароджених життів.

26 березня 2016 року с. Єроніма Вовчак організувала таку молитву у Жовкві, в храмі Серця Христового оо. Василіян. Молитву перепрошення Господа за цей важкий гріх дітовбивства і прохання про дар покаяння і примирення з Богом і з собою для тих, хто є обтяжений цим гріхом. Допомагали у проведенні «хресної дороги ненародженої дитини» с. Вероніка Вайда і кандидатки – Уляна Гриньків, Світлана Деркач та Анна Дмитрик.

Святий Папа Іван Павло ІІ казав, що «вбивство ненароджених дітей в лоні матері є самою болючою раною Церкви і всього людства». Тому голос Церкви має звучати дуже виразно, стаючи в обороні гідності життя людини. І хоча останніми роками прослідковується тенденція до зменшення кількості абортів, але все ж офіційна статистика абортів в Україні вражає своїми масштабами. Тож просвітницька діяльність, зокрема серед молоді, лікарів і подружь, пропагування християнських цінностей залишається дуже важливою ділянкою служіння Церкви.

Слова молитви і тематична презентація звучали правдиво і може, місцями, гостро, але багато людей опісля підходили до сестер і дякували, визнаючи актуальність даної теми. Бо попередження гріха дітовбивства чи глибоке усвідомлення скоєного зла відкриває двері Божому милосердю діяти як в серці окремої людини, так і в суспільстві в цілому.

с. Єроніма Вовчак, СНДМ


© 2015.Усі права застережено