Новини


Хресна Дорога для родин у Коломиї

20 квітня 2016 року в Катедральному Соборі Преображення Господнього у Коломиї відбулася Хресна Дорога для родин. Митрополит Андрей Шептицький завжди наголошував: «Яка родина – така й держава, і, аналогічно, яка держава – така родина». У своїх душпастирських листах і молитвах наш Український Мойсей виявляв своє батьківське ставлення до «клітини суспільства» - сім’ї. Святий Католицької Церкви Папа Іван Павло II неодноразово називає сім’ю «домашньою церквою», у якій починається Нове життя.

Тому спільна молитва «домашньої церкви», яку провадили родини: чоловік, дружина, діти; стає свідченням Української родини - бути добрими християнами, а саме батьками і дітьми Небесного Отця у важкий для України час. І цього можемо навчитись, коли самі будемо ступати слідами Ісуса.

У роздумах над подіями терпінь Ісуса ми роздумували і над подіями нашого родинного життя: вірністю, прощенням, даруванням життя, батьківством і материнством… Допомагали нам певні символи: Хрест, який ми викладали за допомогою запалених свічок, як знак Спасіння; та дерево, на яке ми зав’язували кольорові стрічки, як символ прощення і повернення до дому Отця у рік Божого Милосердя.

Дякую всім родинам учасникам у приготуванні цієї молитви. Нехай люблячий Господь щедро всіх винагородить своїми Ласками.

с. Йосафата Кудла, СНДМ.


© 2015.Усі права застережено