Новини


День духовної віднови для родин

Піст – час глибшого усвідомлення своїх відносин з Богом і ближніми; час, щоб заглянути в своє серце, побачити правду і вибрати Любов.

26 березня 2016 ороку родини з катехитичної школи ім. Віталія Байрака при Церкві Серця Христового м. Жовква, зустрілися в Крехові, щоб у молитві та роздумах над Божим Словом провести день духовної віднови. Майже 40 осіб, з яких більшість – подружжя, взяли участь у цьому заході.

Зустріч організували Сестри Служебниці НДМ з жовківського монастиря - с. Єроніма Вовчак і с. Вероніка Вайда, у співпраці з оо. Василіянами. Зокрема о. Матей Химинець, ЧСВВ мав вступне духовне слово, а монахи з Крехівського монастиря гостинно прийняли учасників в своїй обителі.

У рамках відзначення року Божого милосердя, с. Єроніма зупинилася в своїх науках на темі любові і милосердя, а також – прощення. У креативний спосіб сестра представила пояснення слів св. ап. Павла: « Любов нехай буде нелицемірна… Любіть один одного братньою любов’ю. Пошаною один одного випереджайте» (Рм. 12, 9) і – «Так, як Господь простив вам, чиніть і ви так само» (Кл. 3,13).

Щоб виховати в собі таке чисте, нове серце, божественну любов, потрібно влаштувати багаття – спопелити те, що робить нашу любов нещирою, неправдивою. А щодо прощення, то насамперед треба усвідомити, що це не є відчуття, а – рішення. І якщо я знайду у собі мужність прощати і просити прощення, то я стану будівничим нового світу і творцем цивілізації миру і любові.

Опісля всі вирушили на Побійну гору, де роздумували над словами «хресної дороги для родин», яку зачитували окремі подружжя. У роздумах цієї молитви події старого Завіту дуже влучно поєднувалися з Новим Завітом і знаходили своє відображення у родинному житті.

Покріплені духовно, з вдячністю у серцях, учасники реколекцій повернулися додому, щоб з Божою допомогою втілювати в життя почуте Слово.

с. Єроніма Вовчак, СНДМ


© 2015.Усі права застережено